Groot draaiorgel

Draaiorgel “Veronique”

Draaiorgel-huren-draaiorgelverhuur-te-huur-draaiorgeltje-drehorgel-orgue-de-barbarie-holland-dutchDraaiorgel huren? Het prachtige grote straat-draaiorgel “Veronique” is een lust voor oog en oor!

Het vrolijke front, met de houten beelden die met hun stokje op de bel de maat slaan, het slagwerk en het kartonnen vouwboek waar de muziek op geschreven staat… Allemaal spreken ze tot onze verbeelding. Hoe werkt dit? Hoe komt die muziek nu uit die gaatjes? Hiddo legt het u allemaal graag uit! Een draaiorgel huren bij Hiddo van Os is een beleving…

 

Vervanging van een orkest

draaiorgel slagwerk draaiorgelverhuur draaiorgeltje huren te huurHet draaiorgel is eigenlijk een vervanging van een 8 koppig orkest! Met bassen, begeleiding, diverse instrumenten (registers) die de melodie spelen en natuurlijk de uitgebreide slagwerksessie maken dit instrument tot een unieke muzikale verschijning. Hiddo schrijft zelf zijn arrangementen, wat leidt tot optredens met speciale muziek voor theater, radio en televisie.

Het repertoire omvat gezellige meezingers, maar ook vlotte dansmuziek en lichte jazz…

 

 

“Geen ronkende aggregaten, geen midi– of andere digitaal aangestuurde elektronische orgels, gewoon authentiek! Pure nostalgie, kartonnen orgelboeken op échte Hollandse instrumenten!”

 

draaiorgelverhuur draaiorgeltje draaiorgel huren te huur verhuur orgelmanHet orgel kan zichzelf verplaatsen d.m.v. een kleine motor. Hierdoor is het inzetbaar als mobiele muzikale act voor winkelcentrum, bedrijfsopening, of bijvoorbeeld een gezellige optocht!

Het orgel draait op een kleine 12V motor via 2 accu’s, maar kan natuurlijk ook met de hand worden gedraaid. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

De tarieven zijn inclusief BTW  én transportkosten door héél Nederland!

Felicitatie (15m) t/m 1 u t/m 2 u t/m 3 u t/m 4 u t/m 5u
€ 185,50 € 212,- € 265,- € 318,= € 371,= € 424,=

draaiorgel orgelboek draaiorgeltje draaiorgelmuziek huren te huur Draaiorgelboeken

Het dikke kartonnen orgelboek met zijn duizenden gaatjes spreekt tot ieders verbeelding. Wist u dat de Italiaan Anselmo Gavioli rond 1850 het orgelboek uitvond? Eenzelfde systeem vindt u terug in de antieke weefgetouwen en de allereerste computer-ponskaarten! Bent u geinteresseerd in de techniek van een draaiorgel? Lees dan hier meer over de geschiedenis!

 

Beluister het orgel hieronder: