Klein draaiorgel

draaiorgel huren daaiorgeltje draaiorgelverhuur te huur verhuur feestje felicitatie

Draaiorgeltje – Allereerst zal ik u wat uitleg geven over het ontstaan van het kleine draaiorgeltje, zoals we dat hier in Nederland kennen:

Draaiorgeltje – Handdraaiorgel, Leierkasten, Orgue de Barbarie… Het kleine draaiorgeltje heeft overal in Europa zijn eigen naam. De oorsprong van deze instrumenten ligt in Italië, alwaar straatmuzikanten zichzelf begeleidden op een draaiorgeltje, al dan niet vergezeld door een aapje om het geld op te halen. Later trokken deze mensen via Frankrijk en Duitsland naar Nederland… 

Nostalgisch draaiorgeltje

Voor evenementen op kleinere schaal kunt u bij mij een optreden met het authentieke nostalgische handdraaiorgeltje boeken, welke wordt bespeeld door een orgelman in authentiek kostuum, aansluitend op het thema van uw evenement!

Bijvoorbeeld een muzikale mobiele invulling op uw markt, braderie, kerstmarkt, bedrijfsborrel, winkelcentrum, maar ook gewoon bij u thuis in de achtertuin! “Hollandsch Glorie” is een vrolijk orgeltje, welke nog speelt op de ouderwetse papieren muziekrollen. Deze rollen worden door mij zelf gearrangeerd.

Handgebouwd in Berlijn

Draaiorgeltje “Hollandsch Glorie” creëert  een gezellige sfeer en brengt de mensen weer even terug in vroegertijd. Ideaal als deur-act, waardoor uw gasten direct in de goede stemming komen! De uitstraling is vrolijk en het klankkarakter is lieflijk. Dit orgel is speciaal in opdracht van mij gebouwd door één van de laatste draaiorgelbouwers in Europa, Orgelbau Stüber in Berlijn. Alles is handgebouwd in dit kleine atelier. De bouw van dit orgeltje neemt ongeveer 240 werkuren in beslag.

Ik schrijf alle arrangementen zelf en kan daardoor makkelijk inspelen op thema’s of andere muzikale uitdagingen aangaan. Zo heb ik speciale arrangementen geschreven voor diverse televisieprogramma’s, maar ook gewoon op verzoek van de familie of vrienden van een jarige, jubilaris, bruidspaar etc. Het is altijd leuk om uw favoriete liedjes op een draaiorgel te horen spelen!

Tarieven Draaiorgel:
Felicitatie / Feestje op de stoep – 20 minuten€ 272,50
t/m 1 uur€ 327,=
t/m 2 uur€ 381,50
t/m 3 uur€ 436,=
t/m 4 uur€ 490,50
Alle prijzen zijn inclusief transport en 9% BTW door héél Nederland!Wilt u meerdere dagen boeken, andere tijden of
heeft u speciale wensen? Neem dan contact op voor een
passende scherpe offerte!
Klein Nostalgisch draaiorgeltje

Weinig ruimte?

De kleine nostalgische handdraaiorgeltjes passen door iedere deur en in iedere lift. Zo is het mogelijk om op iedere gewenste lokatie passende muziek te brengen.

Het volume is beschaafd en de liedjes herkenbaar!

Draaiorgel show

In samenwerking met een collega draaiorgelspeler is het mogelijk om op uw lokatie een heuse draaiorgelshow te organiseren! Met maar liefst 4 verschillende handdraaiorgeltjes en een Hollands display, vertellen de enthousiaste, in een Hollandse outfit gekleedde orgelmannen, over de geschiedenis, het centenbakje de muziek en de toekomst van deze mooie draaiorgeltjes. Neem contact op voor meer informatie!

Draaiorgeltje voor Senioren

Met de kleine draaiorgeltjes heb ik ook een mooi seniorenprogramma samengesteld, met de bekende oude wijsjes die iedereen zich nog kan herinneren!

Denk hierbij aan “Op een mooie Pinksterdag” “Het Dorp” maar ook gezellige walsjes van André Rieu, Zeemansliedjes of de bekende “Vogeltjesdans”!

Uiteraard kunt u bij mij ook terecht voor een groot straatorgel Klik hier!