Klein draaiorgel

Klein draaiorgel draaiorgeltje huren nostalgisch

Draaiorgeltje – Allereerst zal ik u wat uitleg geven over het ontstaan van het kleine draaiorgeltje, zoals we dat hier in Nederland kennen:

Draaiorgeltje – Handdraaiorgel, Leierkasten, Orgue de Barbarie… Het kleine draaiorgeltje heeft overal in Europa zijn eigen naam. De oorsprong van deze instrumenten ligt in Italië, alwaar straatmuzikanten zichzelf begeleidden op een draaiorgeltje, al dan niet vergezeld door een aapje om het geld op te halen. Later trokken deze mensen via Frankrijk en Duitsland naar Nederland… 

Nostalgisch draaiorgeltje

Draaiorgeltje het Pierementje in Veenendaal

Voor evenementen op kleinere schaal kunt u bij mij een optreden met “Het Pierementje”, of het authentieke nostalgische handdraaiorgeltje boeken, welke worden bespeeld door een orgelman in authentiek kostuum, aansluitend op het thema van uw evenement!

Bijvoorbeeld een muzikale mobiele invulling op uw markt, braderie, kerstmarkt, bedrijfsborrel, winkelcentrum, maar ook gewoon bij u thuis in de achtertuin! Het Pierementje is een vrolijk geschilderd handdraaiorgel, voorzien van een trommeltje en een bekken. Het staat gemonteerd op een kleine aanhanger, die met zijn 105cm breedte vrijwel overal naar binnen kan!

Radio en Televisie

Draaiorgeltje het pierementje draaiorgeltje

Draaiorgeltje Het Pierementje creëert  een gezellige sfeer en brengt de mensen weer even terug in vroegertijd. Ideaal als deur-act, waardoor uw gasten direct in de goede stemming komen! De uitstraling is vrolijk en het klankkarakter is lieflijk.

Ik schrijf alle arrangementen zelf en kan daardoor makkelijk inspelen op thema’s of andere muzikale uitdagingen aangaan. Zo heb ik speciale arrangementen geschreven voor diverse televisieprogramma’s, maar ook gewoon op verzoek van de familie of vrienden van een jarige, jubilaris, bruidspaar etc. Het is altijd leuk om uw favoriete liedjes op een draaiorgel te horen spelen!

draaiorgeltje bij The Big Music Quiz
“Het Pierementje” bij The Big Music Quiz, RTL4

Draaiorgel “Het Pierementje” is dan ook bekend van radio en televisie, en verscheen o.a. bij The Big Music Quiz, De Wereld Draait Door, How did they do it?! FCN Gassan Jewel Awards, Eurovision in Concert, Parels van de Jordaan in Paradiso en Leve de Muziek show.

Klein Nostalgisch draaiorgeltje

Weinig ruimte?

Naast Het Pierementje beschik ik over een nog kleiner handdraaiorgeltje, Die met zijn kleine afmetingen door iedere deur, in iedere lift en in íedere kamer past!

Het volume is erg aangenaam en op een hoogte waarbij u nog gewoon een gesprek kunt voeren, of gezellig mee kunt zingen!

Het orgeltje speelt via papieren muziekrollen, die met hun duizenden gaatjes de houten pijpjes in het orgeltje laten spreken.

Draaiorgeltje voor Senioren

Met de kleine draaiorgeltjes heb ik ook een mooi seniorenprogramma samengesteld, met de bekende oude wijsjes die iedereen zich nog kan herinneren!

Denk hierbij aan “Op een mooie Pinksterdag” “Het Dorp” maar ook gezellige walsjes van André Rieu, Zeemansliedjes of de bekende “Vogeltjesdans”!

Draaiorgeldiploma

draaiorgeldiploma orgeldraaien draaiorgeltje huren te huur verhuur

Door middel van een heus examen kunnen Kinderen het officiële draaiorgeldiploma halen en zichzelf te bewijzen aan het draaiwiel van het orgeltje!

terwijl De deskundige orgelman luistert, kijkt en rekening houdt met de draaikunsten, zoals ritmegevoel en uitstraling, zoals een échte orgelman behoort te hebben!

draaiorgel diploma orgeldraaien draaiorgeltje

Tenslotte, na het goed afleggen van de orgeldraai-proef, ontvangt de deelnemer een officieel diploma met zijn of haar naam!

Hiddovanos.nl is hiermee de enige echte Draaiorgelschool van Europa!

Diploma’s worden voorzien van uw (bedrijfs) logo. De kosten voor de Diploma’s bedragen €50,= per 100 stuks

Tarieven draaiorgeltje:
t/m 1 uur€ 272,50
t/m 2 uur€ 327,=
t/m 3 uur€ 381,50
t/m 4 uur€ 436,=
t/m 5 uur€ 490,50
Alle prijzen zijn 
inclusief transport en 9% BTW 
door héél Nederland!
Wilt u meerdere dagen boeken,
of heeft u speciale wensen?
Neem dan contact op voor een
passende offerte!

Uiteraard kunt u bij mij ook terecht voor een groot straatorgel Klik hier!